marți, 1 iunie 2010

Guvernul Boc sau prostia absoluta


Daca nu l-ai cunoaste si te-ai intalni cu el pe un drum de tara, Ministrul Muncii, Mihai Seitan, ti-ar parea a fi un betiv notoriu care tocmai s-a sculat din sant. Daca l-ai mai auzi si cum vorbeste, convingerea ta ca e beat ar fi deplina. Iata, deci, ca un astfel de om, cu o asa aliura, se pomeneste ieri sa spuna ca, daca masurile actuale de austeritate nu-si vor produce efectele dorite, salariile vor scadea din nou, de data asta cu sume intre 30 si 70 %. Ce e de facut? Ministrul e nebun, sau e prost de-a binelea? E cinic pana la extrem, sau nu-i pasa?
Pe de alta parte, vor sa mai ia 70 % din ce? Din 600 de lei cati le vor mai ramane bugetarilor dupa 1 iulie? Apoi, ce inseamna "daca masurile actuale nu-si vor produce efectele"? Pai, daca Seitan nu e sigur ca-si vor produce efectele dorite, de ce le mai aplica? Nu cumva asistam, iarasi, la un experiment pus in derulare de un guvern criminal? Mi-e teama ca da.
Parerea mea sincera e ca acest ministru e oligofren. Iar faptul ca el anunta o alta masura extrema in plina fierbere sociala, dovedeste ca nu are cunostinte elementare de psihologie a conflictului. Daca ar fi avut, ar fi stiut ca niciodata in plin conflict nu vi si anunti masuri si mai dure decat cele care au generat conflictul. Daca faci asta, e ca si cum ai turna gaz pe foc, iar starea de tensiune nici vorba sa scada ci, dimpotriva, se agraveaza. Seitan se afla deja ieri pe un butoi de pulbere si tot el a fost cel care a aprins fitilul.
Guvernul Boc trebuie sa plece. Urgent! Sa plece cu totul, cu mic cu mare, cu Seitan si Vladescu, cu Udrea si Videanu, cu Blaga si Berceanu. Acest Guvern este clar incapabil sa gestioneze situatia actuala a tarii. Ce a facut Seitan ieri nu este doar o gafa, este o prostie evidenta generata de limitarea intelectuala a individului. Mi-e clar. Si nu e singurul.
Daca te uiti si la Vladescu, Ministrul Finantelor, te apuca mai intai o stare de sila, si nu sti de ce. Daca te uiti in continuare, si-l mai auzi vorbind, individul iti pare de o libidinosenie ordinara, evident impreunata cu o autosuficienta scarboasa. Si, cica, el e tehnocrat. Tehnocrat in ce? ma intreb, caci in finante sigur nu e. Mie, mi se pare ca acest ins sufera de o deteriorare mentala grava pentru ca altfel nu inteleg de ce nu se incheaga nimic niciodata din ceea ce spune. Si, ca sa nu vars, schimb intotdeauna canalul cand il vad. Mai mult de 2 minute nu cred sa-l fi suportat vreodata.
Mai departe, a aparut in prim-plan zilelea acestea Funeriu, Ministrul Educatiei. Baiat spalat la prima vedere, scolit in Occident, se dovedeste a fi un amator cu apucaturi de dictator. Ce face Funeriu cand sindicatele cer greva ca le-a ajuns cutitul la os? Bate cu pumnul in masa si le spune sa-si bage mintile-n cap. Ca daca nu ce? l-as intreba eu. Ca daca nu el tot tine BAC-ul, dar il tine nu cu cadrele didactice, ci cu portarii, cu femeile de serviciu, cu laborantii, cu educatoarele si cu oricine s-o mai gasi prin scoli. Ca asa vrea el, Funeriu, sa-si bata joc de un examen national, sa-si bata joc de o generatie de copii, sa-si bata joc de tara. Iar profesorii n-au decat sa faca greva cat vor vrea. Ia mai dai in ... cu pretentiile lor.
Ca si Funeriu are un intelect de limita, e limpede. Aflat ieri in fata presei, omul nu stia ce sa raspunda altceva decat ceea ce-i soptea la ureche secretara. Jalnic.
Ei bine, iata, cu astfel de indivizi defileaza Boc. Mi-e sila, pe bune. Si ma intreb: ce hal de Guvern e ala care nu gaseste o solutie eficienta care sa imbunatateasca cat de cat situatia? Ce hal de Guvern e ala care ia masurile din mers si nu stie ce efecte vor avea? Ce hal de Guvern e ala care, in loc sa linisteasca populatia, o inspaimanta? Ce hal de Guvern e ala care nu poate face o previziune clara si care sa se si adevereasca? Ce hal de Guvern e ala ai carui membri nu stiu unii de altii, uita ce au declarat ieri, sau isi iau cuvintele inapoi? E clar, asta nu e guvern, e doar o adunatura de insi disperati, depasiti cu mult de situatie, dar extrem de nesimtiti. Si nu vor in ruptul capului sa plece de la putere.
Ma gandesc asa: daca te-ai duce intr-o piata si ai alege la intamplare 15 oameni si le-ai da functii de ministri, acestia cred ca ar conduce tara mult mai bine decat o face acum adunatura lui Boc. Pentru ca cei 15 precis ar avea mai mult bun-simt, ar gandi logic si ar avea incredere in specialisti. Ce bine ar fi daca si cei care ne conduc acum ar avea macar aceste 3 calitati. Dar nu le au. Si tocmai pentru ca nu le au, ei trebuie sa plece imediat.
Nu poti sa conduci o tara mintind. Si Boc a mintit, si inca mai minte cu nerusinare. A spus ca anul acesta nu vor scadea pensiile si salariile, iata ca vor scadea; a spus ca in 2010 vom iesi din criza, acum tot el vine si ne spune ca nu vom iesi; a spus...dar cate n-a tot spus si nimic nu se adevereste.
Nu poti sa conduci tara fiind limitat la cap. Iar acestia, au dovedit-o, sunt extrem de limitati. Ceea ce fac ei nu reprezinta masuri, plan de redresare, program. Actiunile lor sunt doar pline de tupeu si-atat. Pentru ca, orice program, are o finalitate, presupune niste pasi de urmat si se bazeaza pe analizele unor specialisti. Care-i finalitatea programului lui Boc? Niciuna, deocamdata sa taiem din salarii si vedem apoi ce se intampla. Care sunt specialistii lui Boc? Nu-i vedem. Care sunt pasii programului lui Boc? Sa taiem, sa dam afara, iar sa taiem. Atat si nimic altceva.
Ma apuca groaza cand aud zilnic de la demnitarii statului expresii de genul: vom vedea; este posibil; s-ar putea; daca etc. Toate acestea demonstreaza clar ca acesti oameni nu au nici macar o viziune pe termen scurt si conduc strict dupa ureche. E ciudat, daca nu chiar absurd ceea ce se intampla, pentru ca ei nu sunt unii stransi la un pahar intr-o carciuma care, neavand ce face, isi mai dau cu parerea despre treburile tarii. Ei, daca n-o fi alba, o fi neagra, iar daca n-o fi nici neagra, las' c-o fi gri. Cam asa merge treaba la demnitarii nostri.
Niciodata in cei 20 de ani de pana acum n-am simtit o asa lipsa de profesionalism la oamenii din Guvern. Am mai vazut prostii mari si la altii, s-au mai contrazis, au mai dat cu bata-n balta, dar parca de fiecare data au stiut s-o dreaga si, pana la urma, nu mai erai sigur daca chiar a fost o prostie, sau doar tu ai interpretat-o asa. In schimb, Guvernul lui Boc o comite pe fata, zi de zi, iar incercarile de a o intoarce, nu sunt altceva decat alte gafe penibile. Si sunt gafe pentru ca la ei nu exista coordonare, nu exista comunicare, nu exista echipa. Fiecare face ce-l taie capul si spune ce a visat noaptea. Iar dupa ce a spus, este tras de maneca de sef ca de ce a spus ce-a spus. Si atunci trebuie sa dreaga ce-a spus, dar mai bine ar lasa-o asa, caci nu-l mai cred nici copiii de gradinita.
Sunt penibili, sunt terminati, sunt disperati. Disperarea lor nu consta in aceea ca ar putea sa iasa rau pentru popor, ci se tem sa nu pice rau in ochii sefilor si sa-i schimbe din functii. Pana la urma, cine sunt ei? Gasca de oportunisti, extrem de bogati, dar groaznic de limitati la minte, se perinda pe la televizor si ne spun ca va fi bine. Bine pentru cine? Tot pentru ei, desigur, caci au conturile doldora de euro si inca le mai umfla. Chiar asa, se aude ca Vladescu ar fi unul dintre cei mai bogati romani. Hm, parca nu-mi vine sa cred ca un ins cu o asemenea mutra ar fi capabil sa gestioneze afaceri (chiar necurate) care sa-i aduca sume colosale de bani. Dar, mai stii, prostia face casa buna cu tupeul, iar prin tupeu si cu ajutorul functiei faci multe, chiar sa strangi milioane de euro.
In concluzie, mi-e clar, ar fi timpul ca Boc cu ai lui sa ne lase. Sa se duca unde-or stii, numai sa nu mai auzim de ei. Eu, unul, nu mai pot. Nu mai pot demult, dar am tot sperat, am tot tras de mine sa-i cred, am tot zis ca altii sunt vinovati. Nu neg ca n-ar avea si altii vina lor, dar disperatii lui, Boc cu chipurile lor, ma inspaimanta. Nu-i mai cred nicio secunda si sunt sigur ca nu sunt capabili decat sa stranga bani pentru ei. Atat si nimic altceva.

16 comentarii:

  1. Asa este toata conducere Romaniei,,,speranta ca altii ar fi mai buni nu exista.
    Singura solutie pe care personal o vad...este o echipa de oameni educati...tineri...buni din fire...sa ia atitudine si sa daramae toata conducerea asta...
    o revolutie ...insa una facuta cu cap (desi nu cred ca asa ceva se poate in Romania si revin la ideea mea...suntem condusi de ceea ce meritam ..nu unii ci majoritatea.)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu cred ca avem conducatorii pe care-i meritam...mersi ptr comentariu

    RăspundețiȘtergere
  3. O ora de stiri si pe cuvant daca nu ai impresia ca maine e sfarsitul lumii! Toti se pricep la toate, arunca vina unul pe celalalt, timp in care poporul o duce din ce in ce mai rau, iar EI... se lafaie cu nesimtire pe spinarea noastra.
    Poate daca nu s-ar mai bate pentru scaune, ciolane si castiguri personale, si ar cauta solutii pentru iesirea din aceasta situatie, POATE atunci s-ar misca ceva. Dar nu, toti sunt pusi pe distrus.
    Avem conducatorii pe care-i meritam... ce sa spun? Dar TOTI, ABSOLUT TOTI sunt niste lichele. Ma refer la toata clasa politica romaneasca. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  4. ei, nu chiar toti sunt lichele, dar 95 % sunt :)...mersi ptr comentariu

    RăspundețiȘtergere
  5. Cosmin, cei 5% nu sunt lasati "sa vada" lumina zilei, asa ca sunt ca si inexistenti! Ne trebuie mai multi ca ei pentru a-i infrunta pe cei 95%, care dorm si se scobesc in nas.
    Scuze, dar sunt extrem de furioasa, mai ales cand vad ca la vorbe toti sunt extrem de priceputi, mai greu e cand vine vorba de practica. In plus, dupa cum singur ai observat, unii nu se pricep nici la vorbe si dau impresia ca dorm si cand deschid gura, pentru ca cele spuse de ei frizeaza absurdul!

    RăspundețiȘtergere
  6. tocmai ce-a picat motiunea....
    nu stiu vreun alt stat european care sa fi recurs la asemenea masuri de austeritate si toti au luat masuri anticriza...dar au taiat din alte parti, nu din salarii si pensii...la noi e pe dos..in timp ce altii incearca sa-si redreseze economia reducand impozite si taxe, la noi e pe dos...altii incurajeaza micile afaceri, microintreprinderile, incearca sa aduca investitori ..la noi este tocmai invers...acum incearca sa-si bage bani in buzunare mai mult decat oricand, acum se va fura mai mult decat oricand...
    si ma uit in jur...este incredibil cum toata lumea vorbeste, urla, ii arata cu degetul, protesteaza,fac miting.. trancanim cu totii ...la stiri, in emisiuni tv, pe strada...dar degeaba..vorbim vorbe...nu ne aude nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  7. in general sunt optimista din fire. a nu se citi proasta! ca doar un prost nu si-ar da seama ca acest guvern este cancerul romaniei!!! in frunte cu maritul marinar... pardon, conducator!!! zicea cineva ca trebuie sa vina la conducere o echipa de oameni tineri, buni din fire!!! sigur este vba despre o echipa de romani?
    vbeam cu cineva si ii ziceam fix acelasi lucru: sa vina cineva la conducere care sa nu traga DOAR pe turta lor! si sustinea ca oricine ar fi tot asta ar fi prioritatea: propria persoana si rudele din dotare!!!

    m-a pus pe ganduri. asta ce inseamna, ca nu va fi bine niciodata pt romania? :(
    si e de comentat pe tema... dar unde e rostul si care e avantajul? schimbam ceva? nope...

    RăspundețiȘtergere
  8. interesant blogul tau,la mai multe postari.Lasa-mi si mie comment-uri pe al meu la : http://ionut-andreir.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere
  10. Te rog sa scoti poza cu Boc Morocovel de pe blogul tau.
    daca aveai un pic de bun simt ai fi observat ca am protestat si in cazul in care altii mau furat aceasta poza...
    daca aveai cu adevarat bun simt ai fi specificat sursa.
    ideea imi apartine. si consider ca macar un email pentru a intreba daca poti sa o folosesti puteai sa trimiti.

    ii critici pe ratatii aia dar esti la fel ca ei: un ciorditor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Inainte de a spune orice vreau sa va salut !

    In primul rand tin sa mentionez ca nu fac parte si nu simpatizez absolut nici un politician sau vreun partid politic .

    Insa in cele 2 razboaie mondiale au murit zeci de mii de oameni , tineri si varsnici , femei si copii , si toate astea pentru ca noi sa fim LIBERI si sa avem o tara libera fara a fi robii nimanui , iar ceea ce vad acum la televizor , respectiv DISPERAREA Acestui Anti-Roman pe nume Traian Basescu care este dispus la orice compromis , numai sa nu`si piarda ,,Tronul'' si DISPERAREA acestui partid PDL pentru puterea de a decide in numele Romanilor . Aceasta tara numita pe nedrept ROMANIA (tinutul romanilor) fiindca numele ei ar fi trebuit sa fie Dacia asa cum ne`a fost numele pana la 1859 cand strainii au hotarat numele nostru , in numele nostru . Iar daca cineva are ceva de spus in contradictoriu , il rog respectuos sa consulte mai intai cartile vechi de istorie a ,,Romaniei '' cele scrise pana in 1950 . Mai vreau sa spun ca oricine ar guverna si conduce aceasta tara ar trebui sa stie ca asa cum au murit zeci de mii de oameni pentru independenta ei , tot asa mai pot muri si altii pentru tara , insa NICIODATA tara noastra nu va fi REGIONALIZATA si nu vom accepta de dragul domnului Basescu sa fiu nevoit sa invat o alta limba in propria mea tara pentru a intelege panourile informative din ea !

    RăspundețiȘtergere
  12. esti disperat, aproape extremist...cauta in alta parte unde sa scrii

    RăspundețiȘtergere
  13. Cosmin Naluca , prostia arata ca tine. a trebuit sa treaca atata timp sa dau de tine !
    prin ce vagauni traiesti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ms f mult ptr comentariu! Vezi tu, cand suntem anonimi, prindem curaj si spunem orice, in special injurii. Daca eu sunt Prostia, macar exist. Cum tu n-ai chip, esti un...nimic.

      Ștergere