miercuri, 12 martie 2014

Ruperea USL

Crinuleț joacă tare, tare de tot. Și e mult mai inteligent decât îl credea Ponta. Așa că-i tot dă ultimatumuri ca să arate lumii - și alor lui - că el ar vrea să continue guvernarea, numai că nu se poate. Ponta și PSD-ul sunt dușmanii, nu-i lasă pe peneliști să guverneze așa cum s-au înțeles, iar ca să scape de ei au inventat haznaua numită USD și așteaptă ca liberalii să se care singuri și, astfel, tot ei, liberalii, să rupă USL-ul.

Ultimatumurile lui Crin sunt enervante, dar sunt bine calculate și au efect psihologic. Ele sună mobilizarea și îi ajută pe liberalii din teritoriu să strângă rândurile lângă Crin. În același timp îi exasperează pe pesediștii care vor să scape de liberali și nu știu cum, căci, deocamdată, nu au curaj să-i alunge de la putere.

Crin își pregătește o ieșire în trombă în urma căreia vrea să-l facă praf și pulbere pe Ponta, pe Felix și pe toți impostorii din USD. Crin se simte bine când vorbește sforăitor și când trage cu tunurile în toate direcțiile. Atunci e în apele lui și simte cum se umple de putere. A simțit că cu Băsescu nu mai ține și nici în USL, așa cum a „evoluat” formațiunea, nu are șanse să fie el însuși. PSD-ul cu ai săi securiști încercau în fiecare noapte să-i siluiască atât pe Crin, cât și întreg partidul său. Iar acum Crin pare că s-a săturat.

Așa că, dacă Crin ajunge președinte, și are șanse dacă iese din USL, s-ar putea să tragă în Guvern mai ceva decât o face Băsescu acum, mai ales dacă PNL-ul va fi în opoziție. Probabil că în aceste momente în PSD se fac planuri pentru anihilarea politică a lui Crin. În această logică cred că încercarea de puci, apărută ca din senin în PNL, nu este străină de PSD.

Cu Crin în opoziție și cu Băsescu la Cotroceni, atât cât mai are din mandat, Guvernul PSD s-ar putea să aibă o viață cu mult mai grea decât anticipase. Dar pentru țară nu poate fi decât bine pentru că România nu poate progresa decât cu un PSD mic, mic de tot, sau inexistent. Principala piedică în calea dezvoltării tării noastre, în acești 25 de ani, a fost PSD-ul, cu tot ce a însemnat el, de la formarea sa și până azi.

Abia aștept să văd ce-o să mai zică milioanele de naivi care au votat ca orbii, în masă, prostiți și spălați pe creiere, USL-ul doar „ca să-i scape de Băsescu”. Iată că Băsescu rămâne, iar USL-ul se va duce de râpă. USL-ul s-a dovedit a fi doar o megaconstrucție politică toxică, însetată de putere și dornică de a pune mâna pe bani. Și când nu s-au mai înțeles cum să-i împartă, se ceartă precum chiorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu